Skip to main content
Bild
VESTI

Секретаријатот за европски прашања, денес, ја организира третата панел-дискусија на тема „Македонската економија е европска – мобилност, конкурентност, развој“ на која ќе се дискутираат клучните предизвици поврзани со Кластер 2, „Внатрешен пазар“ и Кластер 3, „Конкурентност и инклузивен раст“.

Со поздравен говор настанот ќе го отвори заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бојан Маричиќ, заедно со г-ѓа Ами Ларсон Џеин, Амбасадорка на Кралството Шведска во Република Македонија.

Целата вест е достапна на: https://kanal5.com.mk/marichikj-gi-otvora-za-diskusija-klasterite-vnatreshen-pazar-i-konkurentnost-i-inkluziven-rast/a559688