Skip to main content
Bild
е-спорт

Македонската еспорт федерација и Град Скопје го организираа првиот комбиниран настан во еспорт и спорт. Настанот под мотото „Еспорт и спорт“ е прв ваков настан во регионот. Првото место го освои Иван Иванов во финале со Давид Гаревски со резултат во мечеви 3:0. Третото место го освои Ташко Илиев со победа од 3:0 во мечот против Јакуп Максути.

Натпреварувачите, покрај во еспорт, се натпреваруваа и во пинг понг и серва. Настанот покажа дека најуспешните во еспортот, се активни и во физичките спортови, што беше главната цел на овој проект.

Во организацијата се преземени сите активни мерки на Министерството за здравство за заштита од ширење на Ковид-19. Натпреварите се одржаа во спортската сала Борис Трајковски.