Skip to main content
Bild
VESTI

На Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) денеска почна третиот натпревар по роботика и електроника ROBOMAC Junior 2022 наменет за средношколци. Настанот ќе трае до 2 декември, а организатори се ФЕИТ во соработка со Лабораторијата за производство ФЕИТ-ФабЛаб и студентскиот огранок на IEEE.

Натпреварот се одржува во просториите на ФЕИТ и на него учествуваат 54 ученици од четврта година од 28 средни училишта од Македонија, поделени во 2 категории, и тоа ROBOMAC Junior – АВТОНОМНА МОБИЛНА РОБОТИКА и ROBOMAC Junior – ПАМЕТНА ЕЛЕКТРОНИКА ЗА АВТОНОМНИ ВОЗИЛА.

Линк: https://www.fakulteti.mk/news/01122022/na-feit-pochna-natprevarot-vo-robotika-za-srednoshkolcite