Skip to main content
Bild
VESTI

„Џонсон Мети Македонија“ го произведе и испорача 120 милионитиот производ (катализатор) на глобално ниво. Од своето лансирање во 2009 година, „Џонсон Мети“ во Скопје прерасна во место каде што нивните производи се достапни во повеќе од 40 земји во Европа. Секое трето тешко или лесно возило во Европа има парче произведено во Северна Македонија. Ова извонредно достигнување претставува значајна пресвртница во производството.

„Спасуваме животи со производите кои ги произведуваме. Горди сме што 120 милиони парчиња поминаа низ нашите раце, подобрувајќи го квалитетот на воздухот за сите“, вели Харис Бајрами, вработен во одделот Производство.

Линк: https://nezavisen.mk/dzhonson-meti-go-proizvede-120-milionitiot-proizvod-vo-skopje/